Kantoor Nederland

Faay Vianen B.V.

Mijlweg 3,
4131 PJ Vianen
T: 0347-37 66 24

www.faay.nl

Zilver Partner

Faay | Duurzame scheidingswanden en plafonds

De milieuvriendelijk FAAY prefab scheidingswanden zijn modulaire prefab elementen met een kern van vlas en een toplaag van gips. Vlas neemt CO2 op en zorgt bovendien voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het modulaire aspect zorgt voor minder afval en biedt onbegrensde mogelijkheden voor flexibel, levensloopbestendig indelen. Keer op keer!

“Bouwen met vlas is duurzaam en divers én zorgt, door de lage milieubelasting, voor een goede milieuprestatie.  Met een MKI voor haar scheidingswand van slechts €1,42 heeft Faay inmiddels De Meest Duurzame Wand van Nederland.”

Strakke solide en schroefvaste wand

Een massieve kern van vlas met aan weerszijden een toplaag van gips kenmerkt de scheidingswanden van Faay. De vlaskern zorgt voor stabiliteit, geluidwerendheid, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid over het gehele oppervlak (100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zónder plug!). Een snel te monteren, veilig en duurzaam alternatief.  Ideaal voor zowel de bouw-als renovatiemarkt. De standaard verdiepingshoge VP panelen hebben een totale dikte van 54 of 70 mm, wat een standaard maat is voor zowel de bouw- als renovatiemarkt. Doordat de panelen smal zijn (400 mm) zijn ze handzaam en kunnen de panelen eenvoudig door een persoon verplaatst worden.

Bouwgemak

Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat. Door deze bijzondere constructie met een veer-groefverbinding (zonder achterhout!) zijn ze eenvoudig en snel te plaatsen. En door de toplaag van gips is iedere afwerking mogelijk. Bovendien zijn de panelen, mits ze niet verlijmd worden, demontabel en herbruikbaar. Zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen. De wanden kunnen opnieuw gebruikt worden in een volgende bouwcyclus. Op die manier wordt de opgeslagen CO2 nog langer vastgehouden en wordt er bespaart op transport, arbeid en afval.

Efficiënter en kostenbesparend werken
 • Eenvoudige montage

  Fijn om mee te werken

 • Bouwsnelheid

  Minder montagekosten

 • Schroefvastheid

  Achterhout niet nodig, ophangvrijheid

 • Droogbouw

  Minimale bouwoverlast, direct af te werken

 • Hoge kwaliteit

  Duurzaam, voorzien van LCA’s en geregistreerd in NMD (categorie 1)