Goud Partner

FAKRO Nederland B.V.

’t Mooiste licht creëer je samen met FAKRO

FAKRO is een familiebedrijf, opgericht in 1991. Wat begon als familiebedrijf groeide al snel uit tot een internationale speler. Mede dankzij de flexibele instelling kan al sinds jaar en dag een antwoord gegeven worden op de meest uiteenlopende vraagstukken. Op dit moment draagt elk tweede dakraam verkocht in Polen en elk zesde dakraam verkocht in de wereld het FAKRO logo. FAKRO is daarmee tegenwoordig één van de grootste producenten ter wereld op het gebied van dakramen. Het bedrijf heeft een dynamische groei doorgemaakt, kent een ruim productassortiment, meer dan 3.000 werknemers, 12 productiebedrijven en 9 buitenlandse dochterondernemingen. Daar zijn wij trots op.

Ook FAKRO Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld in deze groei. Als eerste exportland wordt in 1994 op goed vertrouwen een vrachtwagen vol FAKRO dakramen naar Nederland gestuurd. Dit als gevolg van een toevalsontmoeting tussen FAKRO directeur Ryszard Florek en Jo Peters. Het wederzijdse vertrouwen blijkt een succes. Dit nauwe samenwerkingsverband zorgt al jaren voor een constante kwaliteit van de producten, snelle leveringen en een goede service.

FAKRO Nederland heeft een eigen trainingscentrum en showroom in Groesbeek waar wij o.a. professionele verwerkers en dealers opleiden. De training vergroot de kennis van FAKRO en geeft tevens specialistische kennis op het gebied van dakramen, dakkapellen, platdakramen, lichtkoepels, zonwering en zoldertrappen. Daarnaast kan iedereen eigenhandig onze producten ervaren door een kijkje te nemen in de showroom.

FAKRO is producent van een uitgebreid assortiment die woonruimtes comfortabel maken. Hiertoe behoren de volgende productgroepen:
  • Dakramen beschikken over verschillende openingsmogelijkheden: tuimeldakramen, uitzet-tuimeldakramen, tuimeldakraam met verhoogde tuimelas, tuimeldakramen met PolitieKeurmerk, super energiebesparende tuimeldakramen, balkondakramen, elektrische dakramen (ook op zonne-energie) en kunststof tuimeldakramen.
  • Dakkapellen
  • Lichtkoepels en platdakramen: traditionele lichtkoepels, lichtkoepels met vlakke glasplaat, platdakramen en beloopbare platdakramen.
  • Binnen- en buitenzonweringen: jaloezieën, standaard rolgordijnen, rolgordijnen met zijgeleiding, verduisterende rolgordijnen, plissé gordijnen, honeycomb plissé gordijnen, insectenhorren, zonwerende screens, rolluiken en (elektrische) bedieningssystemen.
  • Zoldertrappen:  uitklapbare zoldertrappen, brandwerende zoldertrappen, extra isolerende zoldertrappen, schaartrappen, schuiftrappen en steektrappen.
  • Aanverwante producten: gootstukken t.b.v. dakramen, dakfolies, isolerende binnen- en buitenkragen, interieurafwerkingen en isolatiekragen.