Zilver Partner

Knauf Insulation

Marktleider in duurzame isolatie

Knauf Insulation is onderdeel van de Knauf groep. Dit Duitse familiebedrijf is wereldmarktleider in duurzame bouw- en isolatiematerialen. Knauf Insulation is gevestigd in 40 landen en één van de snelst groeiende fabrikanten van isolatie. Knauf Insulation heeft als missie om traditionele denkwijzen uit te dagen en innovatieve isolatieoplossingen en -systemen te bedenken die beter zijn voor de mensen die ermee werken en voor de wereld waarin we leven.

Een goed voorbeeld is de lancering van ECOSE® Technology. Dankzij dit 100% natuurlijke bindmiddel is alle glaswol en ook de Rock4All steenwol van Knauf Insulation volledig vrij van toegevoegde chemicaliën als formaldehyde en fenol. Daardoor is glaswol van Knauf Insulation voelbaar zachter, geurloos en stofarm.

Knauf Insulation levert behalve glaswol, steenwol ook houtwolisolatie met de merken Heraklith en Organic. Daarmee bieden we isolatieoplossingen voor ongelooflijk veel toepassingen en expertise op het gebied van geluidsisolatie, akoestiek en thermische isolatie.

Knauf Insulation loopt voorop in duurzaamheid. Ons natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology, optimale compressie van onze glaswol en verduurzaming van ons productieproces maken dat u met onze isolatie goed scoort in BREEAM-projecten.

Met de houtwolplaten van de merken Heraklith en Organic leveren we naast een thermische en akoestische isolatie ook een fraaie afwerking voor plafonds en wanden. De houtwol kunnen we afwerken in elke gewenste RAL of NCS kleur. Bij Organic zijn zelfs prints en 3D- gravering mogelijk zodat deze akoestieke platen een unieke bijdrage leveren aan elk interieur.