• NIEUWS

Witzand schenkt 125 bomen aan de stad Almelo.

Witzand Sakol Samen bouwen aan Nederland

Witzand Bouwmaterialen bestaat 125 jaar en schenkt 125 bomen aan de stad Almelo. Vrijdagavond 15 november vierde Witzand Bouwmaterialen haar 125 jarig bestaan voor genodigden op de vestiging aan de Sluiskade NZ in Almelo. Ter gelegenheid van deze mijlpaal schenkt Witzand 125 bomen aan de stad Almelo. Vrijdag 15 november heeft burgemeester Gerritsen de 1e boom van de 125 bomen geplant naast ons bedrijf samen met Jan Hein Witzand en Hans Morsink, de eigenaren van het bedrijf.

Witzand start in 1894 in het centrum van Almelo. 125 jaar en 5 generaties later is ons bedrijf de laatste 20 jaar getransformeerd van een traditionele houthandel naar een totaalleverancier van bouwmaterialen met als specialiteit hout, bewerking van hout en prefab constructies.

Witzand Bouwmaterialen heeft totaal 6 vestigingen. In Almelo, Eibergen, Enschede, Lichtenvoorde, Ruurlo en Vriezenveen staan 140 medewerkers elke dag klaar voor de bouwwereld in Oost- en Midden Nederland.
De laatste jaren heeft ons bedrijf een enorme groei doorgemaakt. De nieuwbouw in Almelo en Enschede hebben daar een belangrijke rol bij gespeeld. Ook de keuze om ons te specialiseren in prefab oplossingen in de breedste zin van het woord heeft bijgedragen aan een verdubbeling van de omzet in de afgelopen 5 jaar.
Witzand is de grote afnemer van vurenhout in Zweden en Finland. Meer dan 50.000 m3 hout uit duurzaam beheerde bossen wordt jaarlijks verhandeld in onze 6 vestigingen. Als symbolisch gebaar schenken wij nu 125 bomen aan de stad Almelo, de stad waar onze roots liggen.

Sakol B.V.