BOUW.COACH ONLINE

In 2017 publiceerde Sakol het eerste Bouw.coach magazine, alleen in gedrukte oplage. Hier namen vier leveranciers aan deel, met als doel om klanten en medewerkers te informeren over nieuws dat nauw aansloot op het eigen assortiment, op het gebied van innovatie, marktontwikkeling, certificeringen en veranderende wetgeving. Het magazine is sindsdien volop in ontwikkeling geweest en sinds 2021 is de Bouw.coach een volledig online publicatie, waarvan zeven thema-edities worden ontwikkeld waar gemiddeld 8 leveranciers aan meewerken.

In 2023 zetten we weer een grote stap vooruit door voor elke bouwgroothandel die bij Sakol is aangesloten een eigen Bouw.coach te maken, met ruimte voor interviews met eigen productspecialisten en eigen projecten in beeld. Via de links naast deze tekst kunt u de Bouw.coach van de betreffende bouwgroothandel te lezen.

BOUW.COACH ACADEMY

In 2021 hebben de leden van Sakol de handen ineen geslagen om een online leerplatform te ontwikkelen om (bij)scholing dichter en sneller naar de werkvloer te brengen. Dit werd de Bouw.coach Academy, en dit platform is ontwikkeld in samenwerking met de Platina partners van Sakol. En inmiddels werken we ook met enkele Goud partners samen. Deze groep leveranciers ontwikkelen maatwerk-vaktrainingen die de medewerkers van de Sakol-leden online, op elk gewenste plaats en op elk moment kunnen volgen. Inmiddels is Sakol vanaf de tekentafel bijna twee jaar verder, en is de Bouw.coach Academy alweer bijna anderhalf jaar live. In die periode zijn er 35 vaktrainingen ontwikkeld, zijn er zo’n 650 medewerkers aangesloten op het platform, en hebben zij samen meer dan 2000 trainingen succesvol afgerond. Meer weten over de Bouw.coach Academy? Mail dan naar  bca@sakol.nl.

Sakol B.V.