• NIEUWS

Alles over duurzaam en circulair bouwen in de nieuwe Bouw.coach

Circulair en duurzaam bouwen met biobased materialen staat flink in de aandacht. Waar de blik in de verduurzaming van de bouw voornamelijk gericht was op de energietransitie, verschuift dit meer en meer naar de materiaalvoorziening. In het klimaatakkoord staat dat we in 2030 een CO2-reductie van 49% (ten opzichte van 1990) moeten hebben gehaald. Een weloverwogen keuze van toepassing van materialen met minder, of zelfs een negatieve, CO2-uitstoot draagt één op één bij aan deze doelstelling. Ook de mogelijkheden van circulair bouwen, oftewel: bouwen om goed te kunnen slopen, valt of staat met zorgvuldig geselecteerde materialen.

Wij van Sakol, gevormd door 8 familiebedrijven, ontwikkelen samen al een aantal jaren deze Bouw.coach. In deze editie staat duurzaam bouwen en circulariteit centraal, met volop aandacht voor duurzame innovaties ter inspiratie en als uitnodiging naar de volgende stap in de verduurzaming van de bouw!

Je leest dit nieuws uit de bouwsector eenvoudig op je desktop, tablet of smartphone, maak gebruik van de uitgebreide zoekfunctionaliteit en deel interessante artikelen met collega’s.
Tip: sla de Bouw.coach op bij je favorieten, dan heb je het laatste nieuws altijd binnen handbereik!

Sakol B.V.