Kantoor Nederland

Fermacell BV
Loonse Waard 20
6606 KG Wijchen
T: 024 – 649 51 11

fermacell-nl@jameshardie.com
www.fermacell.nl | www.jameshardie.nl

Platina Partner

FERMACELL | JAMES HARDIE

Fermacell staat al tientallen jaren bekend als hét merk voor topkwaliteit gipsplaten. Sinds 2018 maakt Fermacell onderdeel uit van het Amerikaanse JamesHardie, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogtechnologische vezelcement bouwmaterialen, met een breed scala aan oplossingen voor zowel binnen- als buitenwandbekledingstoepassingen.

Fermacell gipsvezelplaten
In onze fabriek in Wijchen produceren we dagelijks de Fermacell gipsvezelplaten volgens een milieuvriendelijk procedé, op basis van uitsluitend natuurlijke materialen (gerecycled papier, gips en water). Fermacell gipsvezelplaten bieden een keur aan voordelen ten opzichte van traditionele gipswandsystemen. Terwijl bij conventionele gipsplaten verschillende productvarianten nodig zijn voor verschillende toepassingen, voldoen Fermacell Gipsvezelplaten al aan de meeste vereisten op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid en statica bij een enkellaagse beplating.

Fermacell vloerelementen
De populaire Fermacell vloerelementen bestaan uit twee verlijmde Fermacell gipsvezelplaten van 150 x 50 cm. Het handige formaat, het lage gewicht en liplas rondom zorgen voor een snelle en eenvoudige verwerking. Verschillende isolatievarianten van de vloerelementen en variëteit in elementdikte maken een breed scala aan toepassingen mogelijk, in renovatie en nieuwbouw, voor geluidsisolatie, verhoogde brandveiligheid maar ook voor vloerverwarmingssystemen.

Powerpanel cementgebonden platen

Fermacell Powerpanel H2O is een cementgebonden lichtbeton bouwplaat met grote voordelen voor wand- en plafondconstructies die veel aan vocht zijn blootgesteld. De Powerpanel H2O is eveneens zeer geschikt voor gebruik in geventileerde vliesgevels en verlaagde plafonds, voor stucwerk en steenstrips.

JamesHardie gevelbekleding

Fermacell biedt daarnaast voor buitenwanden en geventileerde gevels met de HardiePlank en HardiePanel oplossingen aan voor een duurzaam esthetische gevelbekleding van vezelcement. De gevelproducten van James Hardie scoren daarnaast ook met hun lage gewicht, makkelijke montage, eenvoudige onderhoud en milieuvriendelijkheid.