Platina Partner

Kantoor Nederland

Mechanisatieweg 5
4906 AE Oosterhout
www.makz-kalkzandsteen.nl

Makz Kalkzandsteen B.V.

WIJ ZIJN MAKZ

MAKZ is de producent van kalkzandsteen blokken, stenen en elementen. De organisatie met verfrissende ideeën, sterk in kwaliteit en service. Wij denken graag met u mee over de toepassing en verwerking van kalkzandsteen. Maar ook over hoe u zich kunt onderscheiden in de bouw; hoe het beter, sneller, efficiënter en duurzamer kan.

Bij MAKZ werken we dag in dag uit aan de hoogste kwaliteit in kalkzandsteen en leveren we maatwerk vanaf de ontwerpfase. We letten steeds op wat belangrijk is voor afnemers en verwerkers. Daarom besteden we extra aandacht aan service en advies en denken we bij alles wat we doen aan het milieu. Bij MAKZ zijn we trots op onze kalkzandsteenproducten; ze worden geproduceerd door mensen met liefde voor het vak en hart voor hun bedrijf.

Onze hypermoderne fabriek in Oosterhout is uitgerust met de allernieuwste productiemiddelen. Daardoor bent u verzekerd van een kalkzandsteenproduct dat uw kwaliteitsverwachtingen overtreft. MAKZ heeft een uitgebreid assortiment aan kleinformaten zoals de waal, amstel en maasformaat stenen en de metsel, lijm en  vellingkantblokken. Daarnaast levert MAKZ ook hele elementen, passtukken en kimblokken. Heeft u specifieke wensen of eisen? Laat het ons weten, wij zijn er voor u.

HIEROM KIEST U VOOR KALKZANDSTEEN:
De kwaliteit van het bouwmateriaal is bepalend voor de kwaliteit van het bouwwerk. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

DUURZAAMHEID
Kalkzandsteen wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen (kalk, water en zand) en is recyclebaar. Dat maakt het materiaal zeer milieuvriendelijk. Het productieproces is schoon en kost weinig energie.

GELUIDSISOLATIE
Kalkzandsteen uitstekende geluidswerende eigenschappen tegen geluiden van binnen en van buiten.

VOCHTREGULERING
Dankzij de ademende eigenschappen zorgt kalkzandsteen voor natuurlijke vochtregulatie, een gezond binnenklimaat en een gezonde leefomgeving in woningen en gebouwen.

WARMTE-ISOLATIE
Kalkzandsteen heeft een goede isolerende werking. Stijgt de temperatuur, dan neemt kalkzandsteen de warmte op, daalt de luchttemperatuur dan geeft het warmte aan de omgeving af. Dat scheelt aanmerkelijk in energieverbruik.

VERWERKBAARHEID
Kalkzandsteen laat zich eenvoudig en snel verwerken. Het is flexibel, breed toepasbaar en in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een uitstekende keuze voor maatwerkoplossingen bij complexe constructies en elk type bouwwerk.

BRANDWERENDHEID
Kalkzandsteen is onbrandbaar, klasse A1 volgens NEN 6064, en daarmee het hoogst haalbare op het gebied van brandveiligheid. Het is bij uitstek geschikt voor brandwerende en rookwerende constructies.

MAKZ VELLINGBLOKKEN

De kalkzandsteen vellingblokken van MAKZ zijn rechthoekige blokken met rondom een schuine vellingkant van 7 mm., een labyrintprofilering op de kopse kanten en ‘hol en dol’-profilering aan de boven- en onderkant. Ze zijn ideaal voor een- en tweezijdige schoonwerkwanden en geschikt voor binnenmuren in dragende en niet dragende wandconstructies. In de bovenkant van de blokken zitten twee duimgaten. Ze zijn geschikt voor handmatige verlijming en voor verwerking met een stelmachine. Bouwen met kalkzandsteen vellingblokken is voordelig en duurzaam. De blokken zijn arbeidsvriendelijk, laten zich eenvoudig verwerken en zijn veelzijdig af te werken. Hierdoor is de bouwsnelheid hoog en zijn de kosten per vierkante meter laag. Vellingblokken zijn uitermate geschikt voor toepassing in showrooms, kelders, bedrijfshallen, sportgebouwen, winkelcentra en scholen. Maar ook voor wanden in bijvoorbeeld garages, bergingen en schuren.

DE VOORDELEN;

Makkelijk en snel te plaatsen met weinig afval.
Geschikt voor een- en tweezijdig schoon zichtwerk. Geen voegwerk.
Langer doorwerken bij regen of vorst; niet vochtgevoelig.
Esthetisch mooie wanden door de scherpe vellingranden en gladde blokken.
Frisse uitstraling door de witte kleur van de blokken.