Kantoor Nederland

ROCKWOOL B.V.
Industrieweg 15
6045 JG Roermond
T 31 (0)475 353 535
www.rockwool.nl

PLATINA Partner

ROCKWOOL B.V.

Wereldmarktleider in steenwol isolatie

ROCKWOOL B.V. maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen. Steenwol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van al onze bedrijven. Met ongeveer 11.000 enthousiaste collega’s in meer dan 39 landen zijn wij wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen

Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen.

Het ROCKWOOL assortiment biedt het juiste product voor de juiste toepassing. Voor het volledige assortimentsoverzicht met Rockfit, Rockfloor, Rocksono, Rockroof en Rocktect, bezoek rockwool.nl.

Gemakkelijke verwerking

Om een perfect functionerende thermische schil te kunnen garanderen, is een juiste verwerking en plaatsing van de spouwmuurisolatie zeer belangrijk. Met de steenwol spouwmuurisolatie van ROCKWOOL is dit geen enkel probleem. De Rockfit spouwmuurisolatieplaten zijn eenvoudig en snel op maat te snijden met een isolatiemes en kunnen dankzij hun stevigheid en flexibiliteit gemakkelijk worden aangebracht; óók oneffen binnenbladen vormen daarbij geen uitdaging! De isolatieplaten sluiten door hun veerkracht en unieke vezelstructuur perfect op elkaar aan – en ook rond hoeken en deuren – zodat er geen kieren ontstaan waardoor warmte kan ontsnappen. Gebruik van tape en voegschuim behoort hierdoor tot het verleden.

Steenwol werkt geluidsabsorberend

Ons welzijn gaat hand in hand met het comfort dat we ervaren in onze omgeving. Lawaai of het gebrek hieraan is van grote invloed op dit comfort. Geluidoverlast kan onze dagelijkse activiteiten onderbreken. Dit alles kan voorkomen worden met geluidsisolatie van ROCKWOOL steenwol.

Akoestisch comfort van gebouwen verbeteren
Het ROCKWOOL assortiment biedt akoestische oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Wil je het binnenklimaat of de akoestiek in een gebouw verbeteren of de werkplek veraangenamen? Een wand of muur isoleren tegen geluid van buren of van buitenaf? Met behulp van ROCKWOOL geluidsisolatie voorkom je dat externe geluiden het gebouw binnenkomen.

Eerste stap naar brandveiligheid

Wil je brandschade minimaliseren, dan is het plaatsen van onbrandbare isolatie een belangrijke eerste stap richting effectieve brandbeveiliging.
De natuurlijke eigenschappen van steen helpen ons bij de bouw van duurzame en veilige steden, vol brandveilige gebouwen. ROCKWOOL steenwol producten zijn namelijk gemaakt om ook bij gloeiend hete vlammen stabiliteit te blijven bieden. Of het nou om spouwmuurisolatie, geventileerde gevels, binnenwanden of hellende daken gaat, dit geldt voor alle toepassingen.

Hierdoor blijft de structuur van het gebouw beter behouden en hebben mensen meer tijd om het gebouw veilig te verlaten.

ROCKWOOL steenwol is buitengewoon brandveilig. Gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt, verdraagt het extreem hoge temperaturen – tot ver boven de 1.000 °C – en het brandt niet. ROCKWOOL steenwol beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en veroorzaakt geen toxische gassen.