Platina Partner

Benelux kantoor

West Fraser
Eikelaarstraat 33
3600 Genk
België

www.westfraser.com

West Fraser

West Fraser was voorheen Norbord.
Kijk voor meer informatie op: www.norbord.nl

West Fraser, een toonaangevende producent van houten plaatmateriaal

Norbord Europe behoort nu tot de West Fraser-organisatie. De succesvolle, bekende merknamen blijven – SterlingOSB® Zero®, CaberFloor® en CaberWood MDF®, als onderdeel van de West Fraser-organisatie.

SterlingOSB® Zero®

Gebruik

SterlingOSB® Zero® is bijzonder populair bij architecten en gebruikers. SterlingOSB® Zero® wordt toegepast voor de constructie van daken, compacte en goed geïsoleerde gebouwschillen, in houtskeletbouw, voor extra verdiepingen en uitbreidingen bij bestaande gebouwen.

Duurzaamheid

SterlingOSB® Zero® is veel duurzamer dan andere bouwpanelen. 75% van de energie die voor de productie wordt gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Het gebruik van houtsnippers maakt een veel efficiënter gebruik van houtvezels mogelijk.

Formaldehydevrij

Met SterlingOSB® Zero® kiest u voor panelen van duurzame houtbronnen. Het gebruikte hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Om SterlingOSB® Zero® te produceren, gebruiken we ook formaldehydevrije lijm. Door de verschillende lagen houtsnippers zijn de SterlingOSB® Zero® constructiepanelen oersterk en hebben ze een hoge stijfheid.

Groot assortiment

SterlingOSB® Zero® -panelen hebben geen knopen of zwakheden. Dankzij dit vertoont SterlingOSB® Zero® een permanente hoge sterkte en stijfheid en is het gemakkelijk te gebruiken. Het assortiment SterlingOSB® Zero® -panelen is compleet en biedt vele formaten en diktes.

SterlingOSB® Zero® OSB3

SterlingOSB® Zero® OSB3 is een allround bouwplaat voor algemene en dragende constructies in droge en vochtige omstandigheden. SterlingOSB® Zero® OSB3 is de nummer één keus voor uiteenlopende toepassingen in de woning- en utiliteitsbouw: houtskeletbouw, vloeren, wanden, onderdaken en dakranden.

SterlingOSB® Zero® OSB4

Worden er hoge eisen gesteld aan de belastbaarheid van uw vloer, wand of dak? Dan is SterlingOSB® Zero® OSB4, met zijn hogere densiteit, de geschikte plaat voor u. Net als SterlingOSB® Zero® OSB3 is SterlingOSB® Zero® OSB4 geschikt voor gebruik in alle omstandigheden.

Panel²

Panel² is de perfecte plaat voor bouw- en renovatieklussen voor de doe-het-zelver en de zelfstandige professional. Door zijn handig formaat is deze OSB3-plaat gemakkelijk te hanteren en te vervoeren, in de auto of onder de arm, probleemloos door trappenhuizen, gangen en deuren. Vierzijdig voorzien van tand en groef, zijn Panel²-platen gemakkelijk te plaatsen en kunnen ze verlijmd worden voor een nog hogere sterkte van de voegen.

Ook bij de productie van Panel² wordt een formaldehydevrije lijm gebruikt.

Tand en groef

SterlingOSB® Zero® -panelen zijn verkrijgbaar met tand en groef aan twee of vier zijden. Ze zijn eenvoudig te installeren en sluiten perfect aan alle vier de zijden, wat zorgt voor meer winddichte constructies. Om de sterkte en dichtheid te verbeteren, kan de tand en groef worden gelijmd.

Daarom vinden we dit paneel in de meest uiteenlopende toepassingen, zowel in de bouw als bij renovatie.

Caberwood MDF

Het volledige Caberwood MDF assortiment is voorzien van een FSC certificering. Caberwood is in vier varianten en in diverse breedtes, lengte en diktes te verkrijgen en is breed toepasbaar in de afbouw, meubelindustrie en interieurbouw. MR is de vochtwerende variant.