QMIX

Daar kun je op bouwen!

Onze QMIX mortels staan al jaren garant voor een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 4 verschillende mortels, Betonmortel, Zandcement, Metselmortel met- en zonder kalk.

QMIX BETONMORTEL

QMIX Betonmortel is een industrieel mengsel van cement, zand, grind, hulp- en vulstoffen. Door een chemische reactie met water verhardt het cement. Het bindt de hulp- en vulstoffen en vult de lege ruimtes tussen het zand en grind en is ook nodig voor de verwerkbaarheid. Overtollig water zal zich vormen tot poriën. Meer water zorgt voor een open structuur en een lagere sterkte. Het mengen en de verhouding water/cement is bepalend voor de strekte en duurzaamheid. Deze QMIX Betonmortel wordt gebruikt voor het storten van vloeren, lateien, sokkels, etc. en is zowel voor binnen als buiten geschikt.

Download de technische informatie:
TF_QMIX_Betonmortel_Sakol_NL

Download de veiligheidsinformatie:
VF_QMIX_ Betonmortel_C20-25_Sakol_NL

QMIX ZANDCEMENT

QMIX Zandcement is een industrieel mengsel van cement, zand en vulstoffen. Het mengsel bestaat grotendeels uit zand en een klein deel uit cement. Zandcement is t.o.v. betonmortel poreuzer, je ziet hier geen grind/kiezel. Het chemische proces is vergelijkbaar met dat van betonmortel. Het overtollige water moet verdampen voordat er een andere laag wordt aangebracht. Q-mix Zandcement wordt gebruikt voor cementgebonden dekvloeren, voeg- en metselwerk en voor plaatsen van tegels, ook dit mengsel is geschikt binnen en buiten.

Download de technische informatie:
TF_QMIX_Zandcement_Sakol_NL

Download de veiligheidsinformatie:
VF_QMIX_Zandcement_Sakol_NL

QMIX METSELMORTEL (ZONDER KALK)

QMIX metselmortel is een industrieel mengsel van cement, zand, hulp- en vulstoffen. Metselmortel wordt in de bouw gebruikt voor het metselen van stenen. Water is ook hier een belangrijk element. Door de verhoudingen metselmortel/water goed af te stemmen op de hardheid van de gekozen stenen kunnen krimpscheuren voorkomen worden.

Download de technische informatie:
TF_QMIX_Metselmortel_Sakol_NL

Download de veiligheidsinformatie:
VF_QMIX_ Metselmortel_Sakol_NL

QMIX METSELMORTEL MET KALK

Aan dit mengsel is kalk toegevoegd. Kalk is een vergelijkbaar bindmiddel als cement. De kalk zorgt ervoor dat het vocht langzaam uit het mengsel onttrokken wordt. Dit is vooral bij zuigende stenen een must. Het mengsel droogt op deze manier niet te snel op waardoor het beter kan uitharden en er een sterker geheel ontstaat.

Download hier de technische informatie:
TF_QMIX_Metselmortel_met_kalk_Sakol_NL

Download hier de veiligheidsinformatie:
VF_QMIX_Metselmortel met kalk_Sakol_NL