Het beste van twee werelden bij Brentjens Bouwproducten

MIXpro | MIXonline – 2 december 2022

Sakol kennen we als organisatie waarbinnen acht regionale toppers in de bouwgroothandel samenwerken. Dit keer bezoeken we Brentjens in Haelen. We spreken er met directeur Lars Brentjens (33) en commercieel directeur Roland Geraats (53) over het aantreden van de nieuwe generatie en de visie op de toekomst en de strategie van het familiebedrijf.

Lars Brentjens (links op de foto) is de zoon van Huub Brentjens (63) en de kleinzoon van oprichter Jan Brentjens, van het 60-jarige familiebedrijf. Brentjens heeft vestigingen in Haelen, Gronsveld en Roermond. Na een universitaire studie International Business werkte Lars als strategieconsultant bij Bain & Company. Een toekomst in het familiebedrijf was niet direct in beeld, tot zijn vader hem een aantal jaar geleden vroeg dit eens te overwegen. Lars dacht erover na, ging het gesprek aan met de commercieel directeur Roland Geraats (rechts op de foto) en waagde de stap.

Jonge generatie

“Als vangnet had ik een sabbatical van zes maanden afgesproken met Bain zodat ik terug zou kunnen als het ‘thuis’ toch niet zou bevallen.” Maar na twee maanden wist hij al: ‘dit komt goed’. De lange termijn focus, de korte lijnen, en de mogelijkheid om het bedrijf te laten groeien in een sector die voor grote uitdagingen en veranderingen staat, waren zaken die hem aanspraken. Een nieuwe strategie formuleren en zorgen voor continuïteit waren de eerste uitdagingen. “Het is ook mooi dat we erin geslaagd zijn om binnen een korte tijd een jonge, enthousiaste groep mensen aan ons te binden. Denk aan Pim (33) als financieel directeur, Tom (33) als bedrijfsleider projecten, of Ruben (26) die zeven jaar geleden op de fiets aankwam voor een baan als orderpicker en hier nu de hele logistiek runt. De mix van gedreven jonge mensen in combinatie met de kennis en kunde van mensen die soms al met mijn opa samenwerkten, is erg belangrijk voor ons.”

Lees verder op MIXonline.nl

Sakol B.V.